"Дніпропетровські чиновники їдуть до людей"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
3 вересня 2015

Щоб оформити субсидію чи проконсультуватися щодо пенсійних питань, жителям Васильківського району Дніпропетровщини тепер не обов’язково їхати до райцентру. Фахівці державних органів соцзахисту і пенсійного фонду самі приїдуть до них. Якщо треба, то й додому. Насамперед до людей з обмеженими можливостями або стареньких.

Експеримент зі створення мобільних груп чиновників почався з Васильківського району і невдовзі пошириться на всю область. У таких групах зазвичай чотири фахівці: двоє допомагають у соціальних питаннях, двоє — щодо пенсійного забезпечення. На прохання людей у такі  групи залучають й інших фахівців, зокрема з працевлаштування.

«З перших днів роботи мобільної групи стало зрозуміло: такий формат надання послуг затребуваний у населення. Ми змінюємо звичний характер взаємин людей і влади. Тепер вже не громадяни стукають у кабінети чиновників, а чиновники йдуть до людей. Особливо зручно це для жителів віддалених населених пунктів», — каже голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Про виїзні прийоми чиновників сільська чи селищна ради завчасно повідомляють людей. За один виїзд фахівці приймають до 60 громадян. Найбільше люди потребують допомоги щодо оформлення субсидій та матеріальної допомоги малозабезпеченим. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua