"Дніпропетровську — об’їзну дорогу"

Вадим ВИГОВСЬКИЙ
5 жовтня 2011

НОВОБУДОВИ. Підготовка України до Євро-2012, здавалося б, відсунула на задній план розбудову транспортної інфраструктури тих міст, які не вибороли право приймати у себе футбольний чемпіонат. Однак це не так. Активно співпрацювати у розвитку мережі автомобільних доріг на території Дніпропетровської області домовились віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. Вони підписали угоду про співробітництво.

У ній передусім ідеться про завершення до 2013 р. будівництва 2-ї та 3-ї черг об’їзної дороги «Південний обхід Дніпропетровська» та до 2014-го — правобережних з’їздів із Кайдацького мосту. Втілення в життя цього проекту дасть змогу курсувати поза межами міста майже 30 тисячам транзитних автівок, які без об’їзної дороги й надалі щоденно пересувалися б через обласний центр.

Однак взаємодією у сфері будівництва автошляхів співпраця між міністерством та облдержадміністрацією не обмежується. Вона охоплює й розвиток інфраструктури Придніпровської залізниці і має за мету пришвидшити перевезення вантажів та поліпшити комфортність пасажироперевезень.

Ще одна складова угоди — завершення до кінця першого кварталу 2015 року другої пускової ділянки першої черги метрополітену, а це три нові станції обласної підземки. Не забули в угоді й про оновлення рухомого складу муніципального електротранспорту. Причому не лише в Дніпропетровську, а й у Кривому Розі та Дніпродзержинську, де планують перевозити пасажирів комфортними автобусами великої місткості.

— Ми вдячні за ту підтримку, яку надає нашому регіону центральна влада, —  наголосив голова облдержадміністрації. — Упевнені, що угода, яку підписали з Міністерством інфраструктури, посилить наші можливості з розвитку Дніпропетровщини та України в цілому. Зі свого боку, обласна влада готова до забезпечення всього комплексу заходів, аби ефективно виконати завдання, які поставили перед нами Президент і уряд. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua