"Дніпру повернуть транспортну функцію"

27 липня 2012

ІНФРАСТРУКТУРА. Прем’єр-міністр відкрив річковий зерновий термінал на Київщині. 

«Відроджується наш Дніпро як транспортна артерія, і ми дуже серйозно працюватимемо над очищенням русла, розвиватимемо транспортні перевезення», — наголосив глава уряду Микола Азаров на церемонії відкриття річкового перевантажувального зернового терміналу СП «Нібулон» у селі Чирське Переяслав-Хмельницького району Київської області. Прем’єр зазначив, що в держбюджеті на 2013 рік буде закладено кошти на розчищення русла Дніпра. «Наша мрія — відновити Дніпро як найпотужнішу транспортну магістраль. І не тільки Дніпро, а й Південний Буг, наприклад. Перевозити сипкі вантажі найдешевшим видом транспорту — річковим», — сказав глава уряду.

Він підкреслив, що всі зацікавлені компанії могли б об’єднати свої сили з державою для розчищення фарватеру Дніпра і розвитку річки як транспортної магістралі. Це, на думку Миколи Азарова, зокрема дасть змогу розвантажити залізницю та автомобільні дороги.

Також Прем’єр розповів про поточну ситуацію в аграрному секторі. Зокрема, за його словами, в Україні вперше з 1990 року спостерігається зростання поголів’я великої рогатої худоби. Микола Азаров наголосив на тому, що це стало можливим завдяки вкладанню державою коштів у розвиток села. Так, підтримка аграрного сектору в 2012 році становила рекордні 10 млрд грн, що в 1,5 раза більше, ніж у 2011-му.

«Ми ініціювали нові форми підтримки села — такі, як дотації на одного бичка або теличку. І вже цього року ми додали поголів’я на 452 тис. Уперше в Україні почалося зростання поголів’я великої рогатої худоби», — цитує слова глави уряду УНІАН.

Говорячи про цьогорічний урожай зернових, Микола Азаров спрогнозував його на рівні 46—47 млн тонн. Він зазначив, що через погодні умови врожай буде нижчим, ніж у 2011 році, проте і цього вистачить для внутрішнього споживання та експорту зерна.

Докладніше про поїздку Прем’єра та проблеми, озвучені главою уряду в Переяслав-Хмельницькому районі, читайте у наступному номері. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua