"До Аргентини поїдемо без віз"

7 жовтня 2011

РОЗ’ЯСНЕННЯ. У зв’язку із набранням чинності угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Аргентини про скасування віз аргентинська сторона поінформувала українську про порядок застосування Аргентиною пункту 1 статті 2 зазначеної угоди.

Зокрема стаття 1 документа передбачає, що громадяни однієї держави, які користуються дійсними проїзними документами, можуть в’їжджати,  прямувати транзитом та виїжджати з території іншої держави без віз із метою туризму або для здійснення іншої неприбуткової діяльності.

Відповідно до пункту 1 статті 2 угоди, громадяни можуть перебувати на території держави іншої Договірної Сторони без віз строком до 90 днів протягом календарного року, повідомляє прес-служба МЗС. Громадяни України можуть здійснювати перший в’їзд до Аргентини з метою туризму або для здійснення іншої неприбуткової діяльності без попереднього оформлення віз.

Починаючи з дати першого в’їзду починають відраховуватися дні календарного року, протягом якого громадянин України може використати 90 днів перебування на території Аргентини без оформлення візи. Дозволений термін безвізового перебування може бути використаний як протягом одного, так і в ході кількох візитів.

Якщо ж протягом календарного року з дати першого в’їзду заявник уже перебував на території Аргентини 90 днів, наступного разу він може прибути до Аргентини за умови попереднього оформлення візи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua