"До асоціації потрібно готуватися"

24 листопада 2012

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ

На порядку денному роботи уряду — підписання та імплементація Угоди про асоціацію з ЄС

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час наради з обговорення актуальних питань європейської інтеграції.

Він підкреслив, що знаковою подією 2012 року стало парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі. «Тепер на порядку денному — забезпечення її підписання та належна підготовка до імплементації», — додав урядовець.

Зокрема, за словами Валерія Хорошковського, ключовими завданнями на найближчу перспективу є здійснення кроків, що дадуть змогу підписати Угоду про асоціацію, завершення першого (законодавчого) етапу виконання Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС, налагодження ефективного бізнес-діалогу з європейськими інвесторами, виконання передумов для отримання технічної та макрофінансової допомоги Євросоюзу.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра, за результатами наради центральним органам виконавчої влади надано відповідні доручення щодо підготовки проекту Угоди про асоціацію між Україною і ЄС до підписання та Програми з її імплементації. Потрібно також розробити проект указу Президента про національну систему координації діяльності з імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та посилити інституційну спроможність та кадровий потенціал структурних підрозділів, до повноважень яких належать питання європейської інтеграції. Вирішити на системній основі проблемні питання діяльності європейських інвесторів в Україні та активізувати роботу з Європейською Комісією щодо започаткування неформального діалогу між Україною та ЄС із питань бізнес-клімату тощо.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua