"До Болгарії дозволили в’їжджати за шенгенськими візами"

25 сiчня 2012

ВІЗОВЕ ПОТЕПЛІННЯ. Уряд Болгарії на засіданні 25 січня дозволив в’їзд у країну за шенгенськими візами, якщо мова йде про короткостроковий перебування. В урядовому документі зазначається, що туристи з шенгенськими візами отримують право перебувати в Болгарії до трьох місяців у рамках шестимісячного періоду, при цьому болгарські візи їм не потрібні.

Таке рішення ухвалене для того, щоб сприяти розвитку туристичних та ділових контактів з країнами Шенгенської зони. Крім того, болгарський уряд розраховує на інтерес з боку туристів і бізнесменів з Росії, України, Білорусі, Молдови, Туреччини та інших держав, які не входять до Євросоюзу.

Як зазначає «Российская газета», Софія полегшила візовий режим з країнами Шенгенської зони в односторонньому порядку. Тому шенгенська віза може замінити болгарську, але не навпаки. При цьому шенгенська віза не дає права в'їхати до Болгарії для довгострокового перебування, роботи або навчання.

Нинішнє рішення болгарського кабінету міністрів буде діяти, поки країну не приймуть до Шенгену. Заявку Болгарії та сусідньої Румунії на вступ мали розглянути ще навесні 2011 року, однак через позицію низки країн, незадоволених рівнем корупції та безпекою кордонів країн-кандидатів, розгляд документа кілька разів відкладалося. Влада Болгарії і Румунії розраховують, що їхні країни повністю приєднаються до Шенгену влітку 2012 року.

LENTA RU



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua