"До четвертокласників викликали… поліцію"

Олена ІВАШКО
2 лютого 2016

Незвичний урок відбувся в Миколаївській школі-інтернаті №7. До четверокласників викликали патрульних поліцейських. Діти нічого не накоїли, не балувалися  та не порушували громадський порядок. У такий спосіб молодших школярів ознайомили з роботою новоствореної поліції.

З’ясувалося, що бібліотеки Централізованої бібліотечної системи Миколаєва відкривають серію зустрічей з новою патрульною поліцією міста, долучаючись у такий спосіб до нового всеукраїнського проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи». Першими познайомилися з патрульними поліцейськими діти трьох четвертих класів Миколаївської обласної санаторної школи-інтернату №7 для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи, де пройшла зустріч  «Давайте знайомитися: я — новий поліцейський». Учні в ігровій формі дізналися про сім правил роботи поліцейського, хто може бути патрульним поліцейським, як проходить патрулювання мікрорайону, в якому розташована школа.

Про свою роботу їм розповіли інспектори патрульної служби Максим Суханов та Роман Шкуренко. Максим розповів, що працювати в міліції (поліції) мріяв з дитинства. У минулому році закінчив навчання в аграрному університеті та подав заявку на конкурс. Відбір пройшов успішно, 6 грудня разом з усіма новачками-поліцейськими склав присягу. Каже, що роботою дуже задоволений, адже вважає своїм покликанням допомагати людям та боротися з порушниками правопорядку. Його колега Роман працював у міліції, також пройшов конкурс до нової патрульної служби, зараз вчиться в Академії внутрішніх справ.

До зустрічі з поліцейськими діти підготувалися всерйоз. Було проведено конкурс малюнків «Мій надійний друг — новий поліцейський», переможців якого визначили гості; діти розгадали кросворд, підготовлений бібліотекою-філіалом №5 ЦБС для дорослих, передивилися пізнавальні мультфільми про правила поведінки на вулиці. Також гості визначили й кращі запитання, які підготували і задали їм учні. А запитань було чимало: «Чим відрізняється нова служба від старої? Чи подобається ваша робота? Які якості характеру притаманні поліцейському? Які головні завдання він виконує? Чи одразу видають пістолет? Чи гарно сидить поліцейська форма на дівчатах?».

І про зарплату, і про режим роботи, і про найбільш часті випадки виклику поліції розповіли цікаві гості. Також продемонстрували обмундирування: є кайданки, газовий балончик, гумовий кийок, міні-відеокамера, рація, персональний жетон, так званий льодяник замість ДАЇшного жезла. Найбільший ажіотаж у дітей викликала можливість сфотографуватися з поліцейськими, взяти у них автографи, приміряти на себе фірмовий головний убір. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua