"До енергетичної незалежності залишилося два роки"

31 серпня 2012

НАЦПРОЕКТ. «Прем’єр-міністр підписав розпорядження про затвердження попереднього техніко-економічного об∂рунтування Національного проекту «LNG-термінал». Цим рішенням обгрунтовано всі економічні показники, календарний план-графік та організаційну модель проекту, — про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів. — Тобто Україна перебуває на відстані двох років до своєї енергетичної незалежності».

За результатами розробленого ТЕО Національного проекту «LNG-термінал» визначено загальну вартість проекту, що становить 969 млн євро. Технологічну частину буде реалізовано за інвестиційні кошти, а частка держави в статутному капіталі становитиме 25%, при фактичних державних затратах 7,5%, повідомляє прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами. 

Проект уже викликав жвавий інтерес з боку потенційних інвесторів. Зацікавленість виявили близько десяти світових компаній із США, Іспанії, Португалії, Бразилії, Японії, Катару, Кореї.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua