"До фінального свистка не розслабляйтеся!"

19 вересня 2015

Доля матчу першого кола групового турніру Ліги Європи «Дніпро» — «Лаціо» вирішилася на останній хвилині доданого арбітром часу. Попри свою заяву про брак мотивації, форвард дніпропетровців Євген Селезньов, який днями увійшов до трійки кращих бомбардирів в історії чемпіонатів України, не схибив в останній атаці і замкнув подачу Матеуса з кута штрафного майданчика влучним ударом головою — 1:1.

Загалом гості мали перевагу під час матчу, і наприкінці першого тайму, на 34-й хвилині сербський легіонер «Лаціо» Саша Мілінкович-Савіч відкрив рахунок. Надалі римляни без проблем утримували свою перевагу, хоча  грали відверто вальяжно.  А от фіналіст попереднього розіграшу Ліги Європи «Дніпро»  досить довго  не міг нічого протиставити супернику. Лише наприкінці гри господарі поля зуміли створити тиск на ворота суперника, а в додані арбітром  хвилини провести  кілька атак.

Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич по закінченні матчу зазначив: «Ми програли боротьбу в першому таймі в центрі поля. «Лаціо» грав агресивно і не давав нам грати так, як хотілося б. Другий тайм був набагато кращим, тому що вийшли гравці більш творчого плану. Звісно,  було непросто, адже «Лаціо» побудував гру тактично грамотно. У нас не все виходило, та ми взяли очко, і, як кажуть, гра забувається. Головне, що результату досягнуто. Тим паче, друга пара також зіграла внічию, тож усе попереду».

А ще керманич дніпрян подякував за шумову підтримку  журналістам, які  намагалися створити ефект присутності на трибунах «Дніпро-Арени» (матч за рішенням УЄФА проходив без глядачів). «Шумовий фон був серйозним, і ми його відчували. До кінця ви за нас вболівали, тому ми й зрівняли рахунок на останній хвилині», — зазначив Мирон Маркевич.

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи-2015/16 з футболу

Груповий етап. 17 вересня

Група G

Дніпро — Лаціо — 1:1 
Голи: Селезньов (90+3) — Мілінкович-Савич (34),

Сент-Етьєн — Русенборг — 2:2 
Голи: Берич (4), Ру (87, пен)  — Міккельсен (16), Свенссон (79),

Матчі 2-го туру Ліги Європи відбудуться 1 жовтня.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua