"До «газового» компромісу залишилися лічені дні"

19 жовтня 2011

ГАЗОВІ ПИТАННЯ. Прем’єр-міністр України Микола Азаров та Голова Уряду Російської Федерації Володимир Путін під час зустрічі  обговорили можливість переведення розрахунків за газ з доларів на російські рублі. Про це Микола Азаров заявив на брифінгу в Санкт-Петербурзі, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

«Ми обговорили можливість проведення розрахунків у газовій сфері у рублях. Це питання на наступному тижні буде обговорюватися експертами», ─ зазначив Микола Азаров, підкресливши при цьому, що ця позиція надзвичайно важлива для України, оскільки Україна перераховує Російській Федерації близько 1 млрд. доларів щомісяця.

Крім того Прем’єр-міністр України зазначив, що буде переглянуто  газові контракти 2009 року уже за лічені дні.

«Ці переговори, які проводилися на рівні президентів, на рівні наших керівників паливно-енергетичного комплексу, говорять про те (і вчора Прем’єр-міністр Володимир Путін це підтвердив), що переговори близькі до завершення. Практично, залишилися лічені дні до того моменту, коли ми зможемо ухвалити компромісні рішення», ─ наголосив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що до моменту ухвалення сторони домовилися не оприлюднювати додаткову інформацію.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua