"До Калниша, на раду"

Олександр ВЕРТІЛЬ
18 червня 2011

ТРАДИЦІЯ. Село Пустовійтівка Роменського району на Сумщині приймало учасників і гостей Всеукраїнського козацького свята «Калнишева рада», що стало традиційним для батьківщини останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського. Цього разу захід був присвячений 320-літтю від дня народження славетного сина України.

До мальовничого населеного пункту завітали представники не тільки Сумської, а й багатьох інших областей. За усталеною традицією урочистості розпочалися молебнем. Гостинно розчинили двері виставки «Відроджені шедеври козацької доби», «Увічнена краса Роменщини», «Сумщина туристична запрошує» тощо. Свої твори для огляду запропонували учасники міжнародного художнього пленеру «Калнишева рада — 2011», в якому взяли участь майстри пензля України, Росії та Білорусі.

У рамках ради відбувся обласний фестиваль народної творчості «Дивограй», пройшли спортивно-розважальні заходи. Звісно, не обійшлося без козацького кулешу, вареників, юшки, інших смачних страв. Для цього працювали козацькі подвір’я. Свято тривало до пізнього вечора і завершилося феєрверком.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua