"До Одеського припортового заводу прицінюються"

Вікторія КОВАЛЬОВА
17 вересня 2015

Купівлею Одеського припортового заводу (ОПЗ) зацікавилося більш як 10 компаній. Про це повідомив голова Фонду державного майна (ФДМ) України Ігор Білоус. Серед потенційних інвесторів — польська «Kульчік Інвестмент», чотири американські компанії, чотири європейські, китайці, марокканці, представники українських регіональних еліт.

У разі ухвалення Верховною Радою 18 вересня законопроекту №2319-а конкурс з продажу ОПЗ відбудеться в лютому 2016 року. За словами голови ФДМ, стартова ціна 94,5% акцій ОПЗ становить не менш ніж $500 мільйонів, тоді як директор підприємства оцінював його в $ 600—620 мільйонів. Прем’єр України Арсеній Яценюк оцінює підприємство в $1 мільярд, однак вважає, що остаточно його ринкову вартість буде встановлено в результаті проведення прозорого конкурсу із залученням іноземних покупців.

«У зв’язку з приватизацією ОПЗ багатьох турбує питання: як зберегти потужну соцсферу, вибудувану на ньому впродовж тридцяти років?» — написав на своїй сторінці у Facebook Ігор Білоус. На заводі працює суперсучасна поліклініка з денним стаціонаром для співробітників, є власний спорткомплекс, теплиці, у яких вирощують овочі для їдальні, будинок культури. Соцпакет — це головне, що тримає працівників на підприємстві.

У ФДМ обіцяють, що вимоги зберегти соцпакет і всю соціальну сферу буде виписано в інвестиційних умовах. І хоч би хто придбав ОПЗ, він змушений буде виконувати цей пункт.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua