"До Праги не доїхали"

Наталя ЗВОРИГІНА
20 липня 2012

НЕБЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ. Внаслідок аварії автобусу міжнародного рейсу «Донецьк-Прага»   на трасі поблизу Запоріжжя загинула  пасажирка.

На під’їзді до Запоріжжя, на автодорозі Запоріжжя-Дніпропетровськ,  поблизу села Лукашеве,  в середу, 18 липня, близько 12: 40  рейсовий автобус «Mercedes Neoplan»  з'їхав в кювет і  перекинувся.
В результаті ДТП загинула жінка, інші пасажири, в тому числі водій, травмовані, кількох з них  відправили до  лікарні.

Всього в автобусі знаходилися два водії та 10 пасажирів, транспорт прямував до Праги з Донецька, серед пасажирів були громадяни Чехії.

На місце трагедії негайно ж  прибули 14 рятувальників  та 3 одиниці техніки. Однією з версій причини трагедії фахівці вважають, що водій не справився з керуванням, - повідомила власкору «Урядового кур’єра» помічник начальника ГТУ МНС України у Запорізькій області з питань взаємодії із органами державної влади,ЗМІ та зв’язків з громадськістю, підполковник служби цивільного захисту Юлія Баришева.- З’ясувалося, що при ДТП в результаті  сильного удару  одна пасажирка віком близько 50 років  вилетіла  через вікно та опинилася під уламками.  За допомогою двох автокранів розбитий  автобус рятувальники  поставили  на колеса.  Понівечене тіло потерпілої  з-під  нього    дістали з допомогою гідравлічного інструменту. Медики констатували, що жінка загинула від травм, несумісних з життям.

 Інших потерпілих   медики  оглянули на місці і надали їм необхідну допомогу. У всіх пасажирів були зафіксовані  травми різного ступеню тяжкості, але здебільшого  від госпіталізації  люди відмовились. А  49-річну громадянку України каретою «швидкої допомоги»  все ж доправили до 5-ої  Запорізької міської лікарні. За словами очевидців, ще одну жінку з дитиною, віком близько трьох років, до прибуття фельдшерів небайдужі громадяни  також доправили в  місцеву лікарню.

Рятувальники надали психологічну допомогу постраждалим та забезпечили  можливість вимитись водою з резервуару  пожежного автомобіля. За фактом події працівники Державтоінспекції ведуть розслідування.

Фахівці висловили припущення, що аварія автобуса на автодорозі Запоріжжя – Дніпропетровськ схожа на таку, яка нещодавно  сталася біля Чернігова, в результаті якої загинули російські паломники. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua