"До прем'єри «Хоббіта» буде перейменовано столицю Нової Зеландії"

8 жовтня 2012

НОВОВВЕДЕННЯ. Столицю Нової Зеландії перейменують до прем'єри першої частини трилогії «Хоббіт». З кінця листопада столиця протягом трьох тижнів носитиме ім'я «The Middle of Middle-Earth» («Середина Середзем`я»), передає УКРІНФОРМ з посиланням на Associated Press. 

За словами мера Веллінгтона Селії Уейд-Браун (Celia Wade-Brown), протягом всього цього часу поштові служби і місцеві ЗМІ використовуватимуть лише нову назву міста. Мер також додала, що на прем'єру фільму влада Веллінгтона витратить близько 900 тисяч доларів. У місті також пройде фестиваль, присвячений світу Толкієна.

Прем'єра першої частини «Хоббіта», «Хоббіт: Неждана подорож», пройде у Веллінгтоні 28 листопада. Прем'єра другого фільму, який називатиметься «Пустка Смогу», намічена на грудень 2013 року. Остання частина трилогії, «Хоббіт: Туди і назад», вийде у липні 2014 року.

Зйомки «Хоббіта» проходили у Новій Зеландії з березня 2011 року по липень 2012 року. Спочатку режисер Пітер Джексон планував зняти фільм у двох частинах, однак після закінчення зйомок першої частини Джексон вирішив зробити трилогію.

Більбо, головного героя «Хоббіта», грає Мартін Фріман. У фільмі також знімаються Єн Маккеллен, Кейт Бланшетт, Орландо Блум, Хьюго Уївінг, Елайджа Вуд, Крістофер Лі, Стівен Фрай та інші. Багато хто з цих акторів знімався у попередній трилогії Джексона «Володар кілець». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua