"До сусідів — безперешкодно"

18 квiтня 2012

ДОМОВЛЕНОСТІ. Набрала чинності угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, що була підписана 18 жовтня 2011 року в м. Донецьку в присутності Президентів України і Російської Федерації.

Тепер жителі прикордонних регіонів обох держав  можуть перетинати спільний державний кордон у міжнародних, міждержавних та місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, та перебувати на території  суміжної держави  в межах регіону, в який вони в’їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток терміном до 90 днів.

Перетинати кордон можна пішки, на велосипедах, мотоциклах, гужовому і легковому транспорті, човнах  а також на автомобільному і поромному транспорті. Дія цієї угоди в Україні поширюється на громадян, які постійно проживають у Криму, Донецькій, Луганській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях, повідомляє прес-служба МЗС.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua