"До свята — ноутбук від Президента"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
21 грудня 2012

БЛАГОДІЙНІСТЬ. «Шановний пане Президенте! Я дуже вдячна Вам за участь у моїй долі. Я навчаюся вдома, адже ходити до школи мені важко. Окрім занять, люблю вишивати, в’язати, малювати, а ще — допомагаю мамі по господарству і доглядаю молодшу сестричку. Наближаються Різдвяно-Новорічні свята. Я від душі бажаю Вам успіхів, здоров’я і довгих років життя!»

Це  рядки з листа, який адресувала Президентові України поліська дівчинка Тетянка М’ялик із села Воронки Володимирецького району на Рівненщині. Три роки тому доля цієї дівчинки раптом круто змінилася: трактор, на який батьки стягнулися задля допомоги у господарстві, ледве не забрав у них донечку…

Тетянка М’ялик із головою Рівненської облдержадміністрації Василем Берташем апробовують ноутбук від Президента. 
Фото надане автором

Звісно, що зі злощасною машиною одразу ж розпрощалися назавжди. І все, що тільки могли, спрямували на лікування доньки: за три роки дівчинка перенесла три десятки операцій у клініках Харкова, Донецька та Києва… А потім вона полетіла на Кубу разом із Президентом: під час державного візиту на Острів Свободи Віктор Янукович  не лише особисто домовився про необхідний курс лікування, а й узяв Тетянку та її тата у свій літак. У переддень торішнього Різдва дівчинка повернулася додому із новим протезом ноги й навіть побувала на шкільній ялинці — вона була там справжньою королевою! «УК» розповів про цю історію в матеріалі «Різдвяна зірка Тетянки М’ялик».

А цими днями дівчинка з багатодітної сім’ї ( в родині 8 дітей — 4 дівчинки й 4 хлопчики) знову отримала новорічний подарунок від Президента — сучасний ноутбук. Тепер вона зможе спілкуватися з цілим світом і отримувати віртуальні уроки! Тож радості, звісно, не було меж!

Тетянка щиро поділилася нею з головою облдержадміністрації Василем Берташем, який і привіз їй ноутбук. А у відповідь передала для Президента іконку Різдва Христового та власноруч вишитий різдвяний рушничок.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua