"До життя — з любов’ю"

Тетяна МОІСЕЄВА
7 грудня 2012

ТВОРЧІСТЬ

У столиці триває перша виставка робіт українських художників-інвалідів

Тетяна МОІСЕЄВА,
Олександр ЛЕПЕТУХА (фото),
«Урядовий кур’єр»

Тяжка хвороба перевертає життя. Одні ремствують чи впадають у відчай, не знаходячи сил змиритися, другі переосмислюють життєві цінності та шукають нові орієнтири. Що підтримує  тоді? Близькі люди, віра в Бога, і … творчість.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів та 10-річчя діяльності Всеукраїнської громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась перша унікальна виставка робіт людей з обмеженими фізичними можливостями — аби привернути увагу до їхнього життя, творчості і (даруйте за пафос, проте інакше й не скажеш) вклонитися їхній мужності та життєлюбству.

Роботи Лідії Лісайчук експонуються в багатьох містах України та за її межами.

Дивишся на картини художників-інвалідів, насолоджуєшся їхньою майстерністю — і навіть не здогадуєшся про те, що автори, творячи їх,  тримають пензель чи вишивальну голку не руками, а зубами чи пальцями ніг. Цих різних за віком та інтересами, але в чомусь схожих за долею людей об’єднує тут одна мета — відтворити на полотні красу й філософію життя, своєю працею принести світло в серця інших людей. А ще — нагадати всім нам про надію та милосердя.

«Гайдамаки» Миколи Бідняка.

Імена наших талановитих співвітчизників та творчі колективи громадських об’єднань відомі не тільки в Україні, Росії, Білорусі, Молдові, а й у низці європейських країн.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua