"Дочекалися нових автівок"

Олена ІВАШКО
10 сiчня 2013

ПОДІЯ

У Миколаєві відбулося вручення ключів для пільгової категорії громадян

Новенькі авто отримали чотири миколаївських інваліди війни, які перебувають на першочерговому й позачерговому забезпеченні автомобілями. Ключі від машин їм вручив голова облдержадміністрації Микола Круглов та зазначив, що влада і в подальшому приділятиме велику увагу щодо забезпечення всім необхідним саме цієї категорії громадян. Безкоштовно автомобіль ЗАЗ Sens TF698К отримав 88-річний Іван Лук’янович Турчак, інвалід І групи Великої Вітчизняної війни. На фронт його мобілізували у 1942-му, він брав участь у звільненні Польщі, тричі був поранений. За бойові подвиги нагороджений орденами й медалями. 

Також безкоштовно авто цієї самої марки отримала інвалід ІІ групи Великої Вітчизняної війни, жителька м. Вознесенська Редванська Євгенія Петрівна. Жінка воювала в 524-му зенітному полку, а у 1944 році була поранена. Безкоштовно автомобіль Geely передано афганцю Сергію Волченку, який у 1980-му був призваний до лав Збройних сил СРСР і отримав поранення в Афганістані. Житель Миколаєва Олексій Симаков, який також одержав ключі від новенької Geely, був травмований уже у мирний час під час служби  в Нейському гарнізоні Костромської області.

Всі ветерани, які сіли за кермо новеньких машин, висловили вдячність за увагу до них з боку влади. Як повідомили в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, сьогодні на обліку щодо забезпечення спецавтотранспортом перебуває 1121 інвалід. Торік автомобілями забезпечено 29 інвалідів, в тому числі 14 за рахунок державного бюджету, двох — за благодійні кошти та 13 інвалідів отримали автомобілі, які були у користуванні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua