"Домашні завдання для місцевих чиновників"

11 червня 2011

РЕГІОНИ

Президент провів зустрічі з главами Черкаської та Донецької облдержадміністрацій 

Керівнику Черкащини Сергію Тулубу глава держави Віктор Янукович доручив вжити заходів щодо покращення економічної ситуації в області. «Нині треба змінити ситуацію у фінансово-економічній сфері регіону. Зокрема, на тих підприємствах харчової промисловості, які, на жаль, з початку цього року дали збій. Зараз ми над цим будемо працювати спільно з Міністерством економіки», — сказав Сергій Тулуб після зустрічі.

Також, за його словами, обговорювалися питання соціально-економічного розвитку Черкащини і ті заходи, які здійснюються керівництвом області для покращення ситуації в тих чи тих окремих галузях області. «Окрім того, ми обговорили питання і підсумки проведення весняної посівної кампанії, а також наші плани і заходи, що здійснюватимуться під час збирання нового врожаю», — додав голова Черкаської ОДА.

Окрему увагу під час бесіди глава держави звернув на проблеми і питання, які стосуються житлово-комунальних тарифів, розвитку промисловості Черкаської області та шляхи їх вирішення. «Президент дав декілька доручень, тож будемо працювати над їх виконанням», — цитує слова Сергія Тулуба прес-служба глави держави.

Головною темою зустрічі Віктора Януковича з головою Донецької ОДА Анатолієм Близнюком було питання  забезпечення виконання Закону «Про доступ до публічної інформації».

Після зустрічі Анатолій Близнюк повідомив, що в Донецькій ОДА ведеться робота з надання доступу громадянам до публічної інформації — в облдержадміністрації вже два тижні працює підрозділ, який виконує відповідні функції. «Усі дії чиновників повинні бути відкриті. Ми створили окремий підрозділ, який працює над тим, щоб будь-яку інформацію, яку затребують громадяни, ми надавали. Ми відкриті для кожного», — сказав посадовець.

Він також повідомив, що відзвітував Президентові про проблеми і перспективи розвитку Донеччини. Йшлося і про надзвичайну ситуацію у Маріуполі. Підбиваючи підсумки, Анатолій Близнюк зазначив, що глава держави дав йому низку доручень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua