"Домашнє завдання має бути виконано"

12 травня 2016

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з головою європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Полом Томсеном для обговорення питання проведення внутрішніх реформ і подальшої взаємодії щодо їх поглиблення. Прем’єр подякував представникам фонду за системну і плідну взаємодію з Україною в досить складний період історії. «Ми розглядаємо нашу взаємодію як можливість проведення структурних реформ, які забезпечать трансформацію України з пострадянської в сучасну європейську країну», — заявив глава уряду.

Чинний уряд відданий курсу на проведення і пришвидшення реформ, зокрема у роботі митниці, оподаткуванні, забезпеченні прозорості державного управління шляхом публічного призначення керівництва державних підприємств, удосконалення системи державних закупівель та проведення публічної відкритої приватизації. «Проведення реформ — наше внутрішнє домашнє завдання, а МВФ — стратегічний партнер, який допомагає проходити цей непростий шлях», — цитує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну слова Володимира Гройсмана.

Він поінформував, що разом зі Стратегічною групою радників із підтримки реформ, співголовами якої стали радник Президента колишній віце-прем’єр-міністр Польщі Лєшек Бальцерович та керівник групи радників Прем’єр-міністра колишній віце-прем’єр та міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, уряд працює над розробленням операційного плану діяльності, який буде презентовано найближчим часом.

Відділ новин
 «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua