"Донбас хоче й може працювати головою"

Павло КУЩ
11 вересня 2015

Донеччину відвідала представницька делегація, у складі якої Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі, директор Програми розвитку ООН у нашій державі Янтомас Хімстра, представник дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Джованна Барберіс.

Побувавши у Слов’янську та Краматорську, гості отримали змогу ознайомитися з налагодженням мирного життя та відбудовою інфраструктури у населених пунктах, визволених від проросійських бойовиків і незаконних військових формувань. А господарі, користуючись нагодою, подякували всім міжнародним місіям за відчутну допомогу в реалізації реформ та гуманітарних проектів на території Донецької області.

Слова вдячності насамперед адресовано уряду Японії, який є одним з основних фінансових донорів України. Тільки протягом останнього року Країна Вранішнього Сонця надала 1,8 мільярда доларів на впровадження у нашій державі різноманітних соціальних ініціатив, серед яких реформування служби дорожньої поліції та відновлення інфраструктурних об’єктів у потерпілих від гібридної війни районах Донбасу.

Зазираючи у недалеке і обов’язково мирне майбутнє, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський  запросив бізнесменів Японії інвестувати у подальший розвиток потужного регіону. На його думку, найперспективнішими у цьому сенсі галузями, які за належного фінансування гарантують вагому віддачу, залишаються сільське господарство і важка промисловість. Причому місцеві металургійні підприємства не повинні тільки виплавляти метал на експорт.

«Значно краще було б, якби тут виготовляли японські автомобілі, а потім продавали їх за кордон із найбільшим профітом. Хочеться, щоб до нас прийшли фахівці ІТ-галузі, біотехнології. Дуже важливо, щоб Донбас цінував не тільки фізичну працю, а й розумову, зважаючи на велику кількість місцевих вишів, які дають класичну технічну освіту. Нам необхідний перехід від індустріального до інформаційного суспільства», — вважає керівник краю. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua