"«Донбас: війна та мир»"

30 березня 2016

Фотовиставка під такою назвою відбулася в Національній бібліотеці м. Загреба (Хорватія). До експозиції увійшло понад 60 знімків подій на сході України, авторами яких є професійні фотографи, журналісти, місцеві жителі, волонтери і бійці АТО.

В урочистому відкритті фотовиставки взяли участь представники Адміністрації Президента, Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони України, очільники центральної та місцевої хорватської влади, Посол України в Хорватії, активісти української діаспори. Голова Комітету з питань зовнішніх справ Хорватського Сабору Даворин Млакар підкреслив, що Хорватія, яка пережила війну 25 років тому, дуже добре розуміє ті події, які відбуваються в Україні, та висловив слова підтримки нашій країні.

Уперше фотопроект «Донбас: війна та мир», за підтримки Уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірини Геращенко, Національної спілки журналістів України та громадського діяча Ігоря Ліскі, було презентовано в Європарламенті в грудні 2014 року. Хорватському глядачу представили оновлену експозицію, до якої включено роботи 2015–2016 рр., присвячені подіям навколо Дебальцевого, Широкиного й Донецького аеропорту.

За 10 днів експонування фотовиставку побачили кілька сотень мешканців і гостей Загреба. У книзі відгуків відвідувачі залишили записи щодо солідарності з Україною в її боротьбі за мир.

Наталя ІЩЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua