"Донецьк підвищує вартість проїзду"

Павло КУЩ
28 лютого 2012

ГАМАНЕЦЬ. З 1-го березня тарифи в міських трамваях, тролейбусах та автобусах Донецька стануть вищими відразу на 50 % — до 1,5 гривні. За таке рішення на сесії міської ради проголосували 54 із 55 присутніх депутатів.

Останній раз тарифи на проїзд у транспорті комунальної власності змінювалися в неприємний для пасажирів бік у 2008 році. Тож ще два місяці тому Донецький міський голова Олександр Лук’янченко назвав головні причини майбутнього зростання цін.

«У 2008 році діючий тариф на електроенергію був 24,36 копійки, а нині — 36,48 копійки, — вдався він до порівняння. — Мінімальна зарплата тоді була 525 гривень, а сьогодні 1004 гривні, вартість літра дизельного пального становила 4 гривні 12 копійок, а тепер майже 10 гривень, бензин коштував 6,68, а зараз 9,60 і 10 гривень».

А начальник головного економічного управління міськради Сергій Никитенко зазначив, що жителі інших великих міст України — Києва, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя та Одеси за проїзд у комунальному транспорті давно сплачують 1 гривню 50 копійок. Щоправда, для пересічних донеччан, яким депутати запропонували «весняний тариф», це, мабуть, мала втіха. Виняток становлять хіба що пільгові категорії пасажирів, які, як і раніше, пересуватимуться містом безкоштовно. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua