"Допінг-скандал у Німеччині кинув тінь на відомих спортсменів"

1 лютого 2012

ЗВИНУВАЧЕННЯ. 28 спортсменів замішані у скандалі з допінгом в Німеччині. Антидопінгові органи країни ведуть спеціальне розслідування діяльності лікаря Андреаса Франке, яий працював в Центрі олімпійської підготовки німецьких спортсменів в місті Ерфурт. Франке міг робити спортсменам так званий кров‘яний допінг, кажуть слідчі. Лікар всі ці звинувачення заперечує.

Ханнес Грюнзайзен, прокурор:

«Підозрюваного звинувачують у тому, що він брав кров спортсменів і опромінював її ультрафіолетом і повертав назад. Також є підозра у нелегальному використанні медичних препаратів у якості допінгу».

У списку спортсменів, що відвідували лікаря Франке, – багато відомих атлетів. Зокрема Нільс Шуман, бігун, чемпіон олімпійських ігр у Сіднеї, п’ятиразова чемпіонка зимових олімпійських ігор з ковзанярського спорту Клаудія Пехштайн, велогонщик Марсель Кіттель та багато інших.

В національній анти-допінговій агенції пояснили, що справу кожного спортсмена будуть розслідувати докладно одну за одною. Звинувачення поки що стосуются лише лікаря.

Так, представники велогонщика Марселя Кіттеля вже заявили, що розслідування особисто спортсмена не стосується. Кіттель, як і багато інших атлетів, відвідував лікаря Франке через хворобу. Так і розслідування всередині команди Кіттеля проти спортсмена не ведеться.

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua