"Допомога від ЄС скорочує відстані"

Олена ОСОБОВА
7 липня 2015

Перший транш обсягом мільйон євро отримала Сєверодонецька міська рада в межах спільного проекту з Європейським Союзом «Капітальний ремонт автомобільного мосту через річку Сіверський Донець».  

Гроші на добру справу сєверодонеччани виграли у конкурсі «Підтримка постраждалих від конфлікту громад в Україні». Сума двостороннього грантового контракту — майже півтора мільйона євро, і це лише частина загальної вартості проекту.  Решту робіт буде виконано завдяки субвенції, яку надали обласна адміністрація та уряд України.

Міст, який узялися відновлювати, завдовжки майже 288 і завширшки 7 метрів. Під час визволення Сєверодонецька там порушено секцію завдовжки 32 метри. Ця споруда не знала ремонту вже понад  півстоліття.

«Завдяки підтримці ЄС ми зробимо не тільки капітальний ремонт мосту, а й відновимо його за європейською якістю», — підкреслює Сєверодонецький міський голова Валентин Казаков. За його словами, буде оновлено дорожнє покриття, огорожу, освітлення, телекомунікаційне сполучення з Лисичанськом і встановлено відеоспостереження. Крім цього, відремонтують ще чотири заплавних мости, розташованих на протоках річки. 

Одне слово, завдяки всебічній допомозі ЄС та уряду України потягом майже півтора року буде відновлено безпечний рух між Сєверодонецьком та Лисичанськом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua