"Дорогами Парижа на електромобілі"

3 жовтня 2011

НОВАЦІЇ. З понеділка  у Парижі можна буде взяти на прокат електромобіль Bluecar, передає УКРІНФОРМ. Тут запускають систему прокату автомобілів, що покликана розвантажити дорожній рух французької столиці. Крім того, прихильники проекту сподіваються, що він додасть додаткового поштовху розвитку у Франції електротранспорту.

Програма носить назву Autolib та аналогічна системі прокату велосипедів, що працює уже  в багатьох містах Європи, в тому числі в Лондоні, Брюсселі, Парижі та Барселоні.

Спочатку на два місяці буде запущено пробний проект: водії зможуть брати електромобілі Bluecar напрокат на півгодини, заплативши за оренду від чотирьох до восьми євро. Абонентська плата за доступ до користування системою Autolib становитиме 10 євро на день, а на рік ─ до 144 євро.

Дизайн машин розроблений італійською фірмою Pininfarina, клієнтами якої є, серед інших, компанії Ferrari та Maseratti. Спонсор проекту ─ підприємець Вінсан Боллор. Електромобіль Bluecar, що вміщає до чотирьох осіб, може працювати без підзарядки близько чотирьох годин, проїхавши за цей час 250 км.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua