"Дослідницька програма дає рівні права"

17 червня 2015

Про те, що Кабінет Міністрів передбачив в ухваленому ним законопроекті участь України у найбільшій програмі Європейського Союзу «Горизонт 2020» у сфері науки та інновацій, повідомив Урядовий офіс з питань європейської інтеграції. За умови підтримки документа Верховною Радою наша держава отримає нові можливості для проведення досліджень та впровадження інноваційних технологій.

Заступник Міністра Кабінету Міністрів — директор Урядового офіса з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк повідомила, що раніше Україна брала участь у наукових програмах ЄС на рівні третіх країн та мала обмежені можливості. «Ця програма дасть змогу нашій державі стати повноправним членом європейського дослідницького простору й отримати однакові права, обов’язки та умови діяльності з країнами-членами ЄС», — пояснила посадовець. А тому спроститься процедура участі у європейських грантових проектах, зросте рівень фінансування вітчизняних наукових досліджень, пришвидшиться розвиток інноваційної складової України та її економіки, підвищуватиметься рівень конкурентоспроможності українських підприємств.

До слова, більшість проектів «Горизонту 2020» передбачає наявність щонайменше трьох партнерів з трьох різних країн ЄС або асоційованих країн. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua