"Дослідження довело незаперечну користь волоського горіха"

2 вересня 2021

Для зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) досить вживати 0,5 склянки волоських горіхів щодня протягом двох років, повідомляє Буча. Лайф з посиланням на флагманський журнал Американської асоціації серця Circulatoin. Також дослідження показало, що горіхи зменшують кількість частинок загального ЛПНЩ і дрібних частинок ЛПНЩ у здорових людей в літньому віці.

За даними цієї асоціації, волоські горіхи збагачені альфа-ліноленової кислотою, яка благотворно впливає не тільки на рівень холестерину, але і на здоров’я серцево-судинної системи.

В результаті дослідження «Волоські горіхи і здорове старіння» вчені з’ясували, чи справляють вони однакову дію на ліпопротеїни, в залежності від дієти або місця проживання.

Учасники рандомно були розділені на дві великі групи. Перша група додали в свої раціон близько половини чашки волоських горіхів і вживали їх протягом двох років. Друга ж утрималася від вживання взагалі.

Через 2 роки дослідники виміряли рівень холестерину і зробили висновок, що у учасників першої групи рівень холестерину ЛПНЩ був нижче, ніж у учасників другої.

Також дослідження показало, що інформація про збільшення ваги від горіхів виявилася міфом. Вживання цих корисних жирів не змусило учасників набрати вагу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua