"Доступне житло з фінським акцентом"

30 серпня 2012

ПЕРСПЕКТИВА. Українська делегація на чолі з віце-прем’єр-міністром — міністром інфраструктури Борисом Колесніковим вивчає досвід Фінляндії з будівництва доступного житла. З керівництвом Київської, Донецької, Одеської, Львівської, Дніпропетровської та Харківської облдержадміністрацій він відвідав будівельний майданчик готового для продажу житла «Маллет» у Гельсінському районі «Пасіла».

Незабаром буде визначено стандарти будівництва доступного житла і в Україні. «Ми наблизилися до прийняття єдиного стандартного варіанта, який дасть змогу зробити житло доступним для кожної української сім’ї. Ми обговоримо технології виробництва і разом з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолієм Близнюком приймемо остаточне рішення, — сказав він, додавши, що перші будинки економ-класу планується звести за досвідом Фінляндії: — У фінів є чого повчитись: як зроблено вікна, балкони. Думаю, перший проект нам слід замовити у Фінляндії, залучити їхніх архітекторів».

«Якщо житло продаватиметься дорожче і більше, ніж на 12 років, то його ніхто не купуватиме. Квартира повинна коштувати до 6 тис. грн за кв. м і мати завершений вигляд», — підкреслив Борис Колесніков, додавши, що, якщо громадянин подасть необхідний пакет документів до банку, сплатить від 10 до 30% початкового внеску від вартості житла, то одразу отримає ключі.

Для компаній, які будуватимуть економне житло, уряд створюватиме сприятливі конкурентні умови, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. А приватним компаніям, які купуватимуть обладнання для виробництва якісних сучасних залізобетонних конструкцій, Кабмін за дорученням Президента виділить пільгові відсотки за кредитами.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua