"«Доступні кредити 5-7-9%»: від початку року український бізнес отримав 69 млрд грн пільгових кредитів"

16 жовтня

Українські підприємці отримали 375 кредитів на 1,1 млрд гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» минулого тижня. Усього з початку року бізнес отримав 18 532 пільгових кредитів на загальну суму 69 млрд гривень, а від старту «5-7-9%» (лютий 2020 року)  — 97,5 тисячі кредитів на суму 335,9 млрд гривень. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

«Уряд сфокусував умови програми «Доступні кредити 5-7-9%» на інвестиційні цілі й розвиток енергетичних спроможностей бізнесу, ОСББ та ЖБК. Частка таких кредитів постійно зростає. Завдяки пільговим коштам українські підприємства розвивають виробництво та нарощують випуск продукції з високою доданою вартістю. Це сприяє відновленню економіки, створенню нових робочих місць та збільшенню бюджетних надходжень. Також пільгові кредити може отримати бізнес, який працює в зоні підвищених ризиків», — зазначив заступник Міністра економіки Андрій Телюпа.

В межах програми бізнес отримав:

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють в сільському господарстві, переробній промисловості, сфері гуртової та роздрібної торгівлі.

Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Харківська, Вінницька, Полтавська області та м. Київ.

На сьогодні участь у програмі беруть 46 банків. Найбільшу кількість кредитів від початку дії програми видали «Приватбанк» (45,4 тис.), «Ощадбанк» (15,1 тис.) та «Райффайзен Банк» (5,4 тис.).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua