"Дотації збільшили поголів’я"

8 серпня 2012

ДОПОМОГА. Міністерство аграрної політики та продовольства продовжує виплату дотацій за збереження молодняку ВРХ. Господарі худоби вже подали заявки на виплату понад 47 мільйонів гривень за утримання більш ніж 113 тисяч телят. Про це повідомив Микола Присяжнюк.

«Заявки на виплату спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби, які було прийнято в серпні, уже частково оплачено. Станом на кінець минулого тижня господарі худоби подали документи на отримання 47 мільйонів 547 тисяч гривень», — повідомив Микола Присяжнюк.

За словами міністра, дотація сприяє збереженню поголів’я ВРХ та збільшенню кількості м’яса і молока, яке селяни здають на переробку.

«Виплата дотацій вигідна господарям, які отримують фінансову допомогу та прибуток, а також державі, оскільки збільшується кількість м’яса та молока. Так, можна  зменшити імпорт  м’ясо-молочної продукції до нашої країни», — зазначив очільник відомства.

Микола Присяжнюк нагадав, що спеціальну бюджетну дотацію виплачують за утримання молодняку великої рогатої худоби віком від 3 до 15 місяців. Виплату відповідних дотацій розпочато з 1 червня, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua