"Доважок з нітратів"

Владислав КИРЕЙ
12 травня 2012

СПОЖИВАЧ. Рубінового кольору редиска, ранні томати та огірки, міцні качани свіжої капусти, пахуча петрушка… На ринках нині — чого тільки душа забажає. Та ось питання: чи не шкідливі ранні овочі для здоров’я?  Черкаська обласна санітарно-епідеміологічна станція провела 330 досліджень вітамінної продукції на вміст нітратів, що, як відомо, мають на організм людини токсичну дію.

У п’яти пробах виявлено перевищення допустимих рівнів вмісту нітратів. Цим грішать, зокрема, продавці редису в районному центрі Чорнобай. У магазині «ОСП» та на ринку продавали ранній продукт зі значним перевищенням вмісту нітратів. Подібна ситуація й у Каневі, де на міському ринку можна придбати капусту та редиску зі значним «доважком» токсинів. Тішить, що дослідженнями ранніх овочів на вміст пестицидів відхилень від гігієнічних нормативів не встановлено.

Недоброякісну продукцію, за повідомленням санітарної служби, вилучено з реалізації, а її власників притягнуто до адміністративної відповідальності. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua