""Друге новосілля" обіцяють у червні"

26 березня 2011

АВАРІЯ

Зводити будинок довго й дорого, зате зруйнувати можна в один момент. Притому без усяких техногенних катастроф чи природних катаклізмів. Як це й сталося наприкінці січня у в Дніпровському районі столиці. Там в одній з квартир чотириповерхівки через те, що мешканець нехтував правилами поводження із газовим приладами, стався витік газу і вибухнула газоповітряна суміш. Наслідок цього - пошкоджене житло не лише у недбалого хазяїна, а й ще у 23 його сусідів. А 16 квартир узагалі потребують відселення. Такого висновку дійшла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. Він пообіцяв, що влада не залишить людей наодинці з цією проблемою. Кошти на капітальний ремонт квартир, за його словами, будуть виділені з резервного фонду міста.

- Ніхто з потерпілих не залишиться просто неба. Вже фактично відселено 7 родин. З усіма іншими працює комісія, створена при районній держадміністрації. Мешканцям пропонують варіанти тимчасового проживання в кімнатах гуртожитків, квартирах, передбачених в маневровому фонді, а також проживання та харчування у столичному пансіонаті, -поінформував посадовець. - Ми розуміємо критичність ситуації, що склалася, та намагаємося максимально допомогти людям. Йдеться не тільки про фінансову допомогу, а й про перевезення меблів, надання медичної допомоги, вирішення поточних питань.

Більше того, у житлово-експлуатаційній організації Дніпровського району буде виділено кімнату для зберігання майна, яке після ремонту мешканці знову відвезуть до своїх квартир, додав Олександр Мазурчак і закликав усіх бути уважнішими під час користування газовими приладами. Як повідомили нам у прес-службі КМДА, планується, що люди повернуться у відремонтовані квартири в червні.


 

Інна МИКOЛAЄНКO
для "Урядового кур'єра"
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua