"Других юрмальських премій маємо чотири"

Людмила ЯНОВСЬКА
2 серпня 2011

ПОДІЯ.  В Україні можна з повним правом заснувати клуб чи якесь інше співтовариство других з «Нової хвилі» в Юрмалі: адже наших співгромадян, які на цьому міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики у Латвії завоювали друге місце, нині вже п’ятеро. До Тіни Кароль, яка «відкрила цей рахунок» 2005 року, через два роки долучилися престижні юрмальські «двієчники» дует «Барселона», у 2010-му — Тетяна Ширко, а ось зовсім новенька — Маша Собко — з’явилася з-поміж них днями.

Вона, студентка Національного авіаційного університету, ступила на співочу стежину ще в дитинстві, у народному хорі «Радість». А вже протоптувала її і загартовувала себе сценічною відвагою в телепроектах «Шанс-8», «Шанс-10», «Україна сльозам не вірить», в національному відборі «Євробачення-2010». «Нова хвиля» — новий крок молодої співачки до визнання.

У першому з трьох конкурсних турів у Юрмалі, де 16 учасників з 14 країн змагалися в інтерпретації зарубіжних хітів, Маша Собко  виступила з піснею з фільму «Дракула». Для хіта своєї країни у другому турі обрала «Мамо» з репертуару Насті Приходько. А в третьому виконала авторську пісню «Я тебя люблю».

Маша Собко поступилася Джейдену Фелдеру із США, якому за перемогу на ювілейній десятій, «Новій хвилі» вручили 50 тис. євро, лише одним балом, і отримала за друге місце 30 тис. євро. А за третє 20 тис. євро дісталися групі «Н.А.О.М.І» з Росії.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua