"Дружини футболістів збірної Швеції допоможуть сільському дитбудинку під Києвом"

13 квiтня 2012

МЕЦЕНАТСЬКИЙ ЖЕСТ. Дружини кількох футболістів національної збірної Швеції з футболу вирішили надати фінансову допомогу дитбудинку в селі Піски на Київщині, неподалік від місця розміщення команди під час Євро-2012.

Про це інформує РАР з посиланням на шведську газету «Aftonbladet».

«Якщо турнір відбувається в Україні, то, очевидно, слід допомогти тим, про кого забудуть під час фанфар і мішури, що супроводжуватиме цю велику подію», - заявила дружина воротаря голландського ПСВ «Ейндховен» Андреаса Ісакссона Маріелла.

Вона повідомила, що разом з дружинами гравців турецького «Галатасарая» Йохана Елмандера і французького «Олімпійка» Кіма Кальстрьома Амандою і Ерікою вони у квітні розпочали акцію по збору коштів для дитбудинку у Пісках (80 км від Києва). Дружини футболістів мають намір, зокрема, створити при ньому дитячий садочок для сиріт.

У свою чергу Аманда Елмандер зазначила, що певний час навчалася в Україні на курсах медсестер і особисто знає долю українських дітей-сиріт. «Звідси й ініціатива, особливо якщо врахувати, що наші чоловіки гратимуть у цій країні матчі, а ми будемо там присутні», - зауважила вона. Дружина шведського футболіста наголосила, що їх ініціатива вже отримала значну підтримку в Європі.

«Нам ніхто не відмовив. Наприклад, найбільші виробники спортивного обладнання запевнили, що нададуть все, чого потребує футбольна команда при дитячому будинку в Пісках, аби діти грали у тій самій формі і бутсах, в яких гратимуть футболісти під час турніру в Україні», - повідомила Аманда Елмандер.

Збірна Швеції усі матчі групової стадії Євро-2012 гратиме у Києві. Зокрема, 11 червня вона зіграє із збірною України, 15-го - з Англією і 18-го - з Францією. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua