"Друзі допомагатимуть нашій інтеграції"

Галина ІЩЕНКО
8 липня 2011

СПІВПРАЦЯ

У Європарламенті створено групу підтримки 

До неї увійшли представники усіх фракцій європейських партій. Координатором обрано Павла Залевського, євродепутата від Республіки Польща. Про це «УК» телефоном повідомив співголова міжфракційного депутатського об’єднання ВРУ «Європейський вибір», президент УСПП Анатолій Кінах. 

На першому засіданні групи визначено пріоритетні напрямки міжпарламентської взаємодії України та ЄС. Зокрема адаптація українського законодавства та норм життя людей до вимог ЄС, успішне завершення переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію включно із зоною вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Крім вищезазначеної групи, у рамках парламентської співпраці буде створена спільна експертна група, що працюватиме над розробкою і реалізацією Національної програми з підготовки України до асоційованого членства в ЄС, необхідної для гармонізації української економічної, політичної й правової систем з європейськими нормами, уточнив Анатолій Кінах.

Усі присутні європарламентарії зазначали, що для Європи роль і місце України як незалежної держави має дуже важливе значення, — зауважив він. — І вони сприятимуть руху України в Європу, залучаючи до цієї роботи інститути громадянського суспільства, що є дуже важливим для євроінтеграції. А щоб робота була системною і високорезультативною, вирішили провести наступне засідання восени цього року в Києві, де й буде затверджено план спільних заходів і дій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua