"Два гран-прі щепкінців на львівській сцені"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 грудня 2015

Справжнім високохудожнім бенефісом стали виступи представників Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна на Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Золотий перетин Львова», який щойно завершився. Із п’яти гран-прі два одержали сумські щепкінці.

Як розповів директор театру заслужений діяч мистецтв Микола Юдін, з найвищими нагородами з міста Лева повернулися артисти Владислав Калініченко та Марина Грищенко,  які перемогли в номінаціях відповідно розмовний та вокальний жанри. По одному гран-прі здобули також представники Полтави, Маріуполя та Львова.

Усього у фестивалі взяли участь майже 800 митців з різних куточків України. Вони змагалися в шести номінаціях, демонструючи свої таланти в розмовному, цирковому, хореографічному та інших жанрах.

Такий сплеск сценічної активності у колективі Сумського театру пов’язують з приходом на посаду художнього керівника молодого і обдарованого Антона Меженіна. Останнім часом за його активного сприяння театральна трупа набула своєрідного другого творчого дихання, завдяки чому шанувальники Мельпомени мають змогу насолоджуватися новими високомистецькими постановками і програмами.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua