"Два мільярди від Світового банку"

18 лютого 2012

СПІВПРАЦЯ. Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила нову стратегію партнерства з Україною на 2012—2016 роки, яка передбачає програму інвестиційного кредитування на рівні 500 млн доларів США щороку.

«Стратегія передбачає програму інвестиційного кредитування на рівні 500 млн доларів щороку. Очікується, що Міжнародна фінансова корпорація з власних ресурсів надаватиме кредити в сумі до 400 млн доларів на рік. Стратегією також передбачено аналітичні, консультаційні послуги та технічна допомога», — йдеться у повідомленні міжнародної фінансової установи.

За словами глави Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фана, стратегія партнерства з Україною підтримає президентську Програму економічних реформ на 2010—2014 роки, що спрямована на підвищення конкурентоспроможності України. Передбачається, що допомога буде сконцентрована на двох напрямах: поліпшенні державних послуг та системи державних фінансів, а також бізнес-клімату як для вітчизняних, так і закордонних інвесторів.

Як повідомляє Укрінформ, обсяги фінансування та спектр інструментів збільшуватимуться в разі прискорення реформ і поліпшення урядування. Водночас фінансування  залишатиметься помірними, якщо реалізація реформ загальмується. У Світовому банку нагадали, що в Україні нинішній кредитний портфель інвестиційних проектів складається з 11 операцій на загальну суму 1,8 млрд доларів, і 67% цих коштів досі не освоєно. Тож Світовий банк має намір і надалі докладати зусиль до прискорення освоєння коштів та забезпечення високоякісних результатів. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua