"Два поверхи на залізниці ще не бачили"

15 березня 2012

ТРАНСПОРТ. Обсяги замовлення швидкісних поїздів «SKODA» для українських залізниць можуть бути збільшені. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр —  міністр інфраструктури Борис Колесніков за підсумками зустрічі  у Чехії з міністром транспорту цієї країни Павелом Добешем.

Під час зустрічей із чеським урядовцем та керівництвом компанії «SKODA TRANSPORTATION a.s.» йшлося про можливість збільшення обсягів замовлення поїздів «SKODA» для України, що, у свою чергу, нерозривно пов’язано із локалізацією виробництва цих поїздів у нашій країні. 

Чехія передала нам перший з двох швидкісних поїздів  «SKODA». Фото з сайту mtu.gov 

За словами віце-прем’єра, є наміри серйозно оновити український рухомий склад за рахунок швидкісних двоповерхових поїздів «SKODA». «Ми плануємо використовувати такий рухомий склад між містами, відстань між якими перевищує 300 км,  — сказав Борис Колесніков. — Для цього нам знадобиться орієнтовно 50 — 60 поїздів».

Цього ж дня  в Чехії передано перший двоповерховий електропоїзд виробництва компанії «SKODA VAGONKA a.s.» для Південної залізниці. Борис Колесніков із фахівцями Укрзалізниці оглянули вагони та проїхали у новому поїзді по випробувальному кільцю полігону компанії в м. Цергеніце, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. 

Згідно із договором, Південна магістраль отримає два таких поїзди, що  курсуватимуть по кільцю Харків — Дніпропетровськ — Донецьк —Харків,  тобто забезпечать сполучення трьох міст-мільйонників сходу України.

Нові потяги «SKODA» складаються з шести вагонів, у кожному з яких 126 місць (загальна кількість 636 місць). Передбачені місця першого (другий поверх) та другого класів. Електропоїзди обладнані місцями для осіб з обмеженими фізичними можливостями, є по 4 підйомники для візків у кожному поїзді, спеціально облаштовані санвузли. 

Обслуговувати електропоїзди будуть українські машиністи-інструктори та технічні спеціалісти електровозного депо Харків-«Жовтень», які пройшли навчання в Чехії. Усі витрати на підготовку українських спеціалістів взяла на себе чеська сторона.

Передбачається, що у перший рейс з пасажирами перший поїзд вирушить у середині травня. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua