"Два тижні надзвичайного стану"

3 липня 2012

СТИХІЯ. Райони Східного узбережжя США, які зазнали у ніч на суботу удару потужної бурі, досі не можуть повернутися до нормального життя. У Вашингтоні, де стихія забрала життя 17 людей, влада навіть увела режим надзвичайного стану, який триватиме упродовж 15 днів. 

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, через рекордну спеку і наступний буревій, без світла залишилися майже 440 тисяч жителів столиці. У компанії «Пепко», що відповідає за енергопостачання Вашингтона, попереджають, що ремонтні роботи можуть тривати до семи днів. Масштаби збитків, що зазнала столиця, фахівці порівнюють з тими, які завдав ураган «Ізабель» 2003 року. Тоді загальна сума втрат сягнула 4,3 млрд доларів.

За останніми даними, на Східному узбережжі США без електрики залишаються в цілому майже 2 мільйони споживачів. Режим надзвичайного стану оголошено також у штатах Вірджинія, Огайо, Меріленд і Західна Вірджинія.

Ситуацію ускладнює майже африканська спека, за якої у будинках з непрацюючими кондиціонерами перебувати дуже складно. У Вашингтоні на термометрах 35—40 градусів, а в деяких містах далі на південь температура ще вища.

Через наслідки урагану губернатор Меріленду Мартін О’Маллі офіційно дозволив держслужбовцям залишати офіси у вільному режимі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua