"Два українські ВНЗ у рейтингу кращих світових закладів"

14 вересня 2011

ОСВІТА. До топ-700 авторитетного міжнародного рейтингу кращих університетів світу (QS World University Rankings) увійшли два українські навчальні заклади: Донецький національний університет і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

«Донецький національний університет та Національний технічний університет України «КПІ» вперше пройшли аудит QS і з`явилися в підсумковій таблиці», - повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Найкращих результаті українські вищі навчальні заклади досягли за критерієм «Співвідношення кількості студентів і професорів».

Регіональний директор QS у Центральній і Східній Європі Зоя Зайцева зазначила, що  попадання в топ-700 означає потрапляння в 4% елітних вищих навчальних закладів світу. Головне тепер - проаналізувати сильні і слабкі сторони та вести стратегічну роботу з поліпшення ключових показників.

Зазначимо, що існує два шляхи потрапляння в рейтинг. Так, ВНЗ стає об'єктом дослідження компанії, якщо опитувані експерти (у тому числі з інших вишів) часто згадують про нього під час опитувань. До таких вищих навчальних закладів компанія надсилає заявку для участі в рейтингу. Однак на таку увагу можуть розраховувати лише авторитетні навчальні заклади з багатою історією.

Другий шлях - це проявляти ініціативу і самостійно подавати заявку для проходження аудиту. Прикладом вдалої реалізацій такої стратегії є китайські та казахські ВНЗ, які вперше заявили про себе близько п'яти років тому, а тепер займають місця у перших сотнях рейтингу, ідеться у повідомленні.

Загалом у список найкращих навчальних закладів світу цього року увійшли понад 80 нових університетів, у тому числі - 18 ВНЗ з Центральної Європи і країн колишнього СРСР.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua