" Джентльмен невдачі"

Роман КИРЕЙ
11 липня 2015

На які тільки вчинки не штовхає прагнення до легкої наживи! Можна диву даватися, на що розраховував 44-річний чоловік, який раніше вже відповідав перед судом за скоєну крадіжку, коли задумував злочин! Може, уявив себе героєм американського трилера, таким собі джентльменом удачі? Удача, однак, і цього разу відвернулася від крадія.

Заздалегідь намітивши об’єкт злочину, а це був супермаркет, що по вулиці Гагаріна у Тальному на Черкащині, наш «герой» обрав для операції нічну годину з п’ятниці на суботу. Розрахунок був простий: охоронці, можливо, в цей час дрімають.

Цікаво, що магазин  пропонує жителям міста товари в широкому асортименті — від лопат до ювелірних прикрас. Але лопати, зрозуміло, як і інші побутові товари, зовсім не привабили нічного гостя. Він вибив вікно з тильного боку будівлі, проник у приміщення і, сподіваючись добряче поживитися, розтрощив вітрину з коштовностями та  почав вибирати прикраси. Одну з каблучок навіть на палець приміряв — чи мовляв, круто?

Однак охоронна сигналізація магазину в цей час уже сповіщала на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони про несанкціонований доступ до приміщення.

На сигнал тривоги наряд групи затримання Тальнівського між районного відділення УДСО відреагував миттєво. Через півтори хвилини правоохоронці вже прибули на місце події та почали «відпрацьовувати» об’єкт за всіма правилами.

Злодій же, почувши, що в магазині з’явилася група затримання, намагався заховатися серед побутової техніки. Спробував, було, в холодильник забратися, але там виявилося затісно. Тоді принишк за холодильником, у вкраденому блайзері та зі срібною каблучкою на пальці. Більше вкрасти не встиг — завадили правоохоронці.

Нині за даним фактом злодій дає свідчення в Тальнівському райвідділі міліції УМВС України в Черкаській області. Триває слідство.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua