"Джордж Сорос запропонував Німеччині вийти з єврозони, або врятувати її"

10 вересня 2012

КРИЗА ЄВРОЗОНИ. «Трійка» міжнародних кредиторів тисне на уряд Греції, щоб той вдався до нових заходів економії. Таким чином зявиться більше гарантій того, що грецька економіка зможе втриматися на плаву. Аудитори ЕС, МВФ та ЄЦБ приїхали до Афін ще у пятницю і тепер проводять зустрічі з членами уряду. Завдання інспекторів – підготувати звіт про виконання Грецією антикризових заходів з метою отримати черговий транш фінансової допомоги – 31 млрд євро. Грецькі громадяни – студенти, пенсіонери та робітники – вже відповіли на скорочення соціальних виплат масовими протестами. Від рішення інспекторів «Трійки» залежить і можливість відтермінування виконання антикризових реформ, узгоджених з ЄС.

«Я думаю, що Німеччина повинна або взяти курс на зростання, лідерство у політичному союзі з розподіленням боргового тягара, або ж вийти з єврозони, так щоб не нашкодити ЄС», - розмірковує фінансист Джордж Сорос.

Тим часом німці вийшли на акцію протесту біля Вищого суду в місті Карлсруе. Вони вимагають від феміди зупинити створення Європейського стабілізаційного механізму, що може вплинути на фінансову незалежність країн ЄС.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua