"«Джура» дісталася Луганщини"

Олена ОСОБОВА
3 червня 2016

Символічно, що загальні збори команд районів і міст області пройшли саме в  Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який свого часу перебрався з тимчасово окупованої території області до української Кремінної. Команда ліцею брала участь у змаганнях у Луцьку і там представила прапор легендарного 29-го блокпосту, який вистояв під шквальним вогнем  ворожих «Градів». За свідченням групи цивільно-військового співробітництва оперативно тактичного угруповання «Луганськ», виступ був гідним, вишкіл і патріотизм — високого рівня.

«Дорогі діти, сьогодні історію творите ви. Упевнений, що на цих змаганнях ви покажете не тільки ті навички, які отримали під час попередніх етапів, а й козацький лицарський дух, що притаманний справжнім патріотам України, майбутнім захисникам нашої держави», — наголосив голова обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної Юрій Гарбуз.

Саме навчатися патріотизму днями на Луганщину, до Кремінського району приїдуть діти зі всієї України — такий грант Міністерства молоді та спорту виграла громадська організація з Рубіжного «Ніхто, крім нас». Тож близько 80 хлопчиків та дівчаток з інших областей відпочиватимуть у місцевому таборі військово-патріотичного виховання, познайомляться з однолітками з Луганщини, аби згодом дружити та спільно розбудовувати країну.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua