"Екошпон: виглядає як дерево, а служить значно довше"

4 сiчня 2016

Існує кілька нескладних правил, які дозволяють вибрати не тільки красиві, але й зручні двері. Нині кращим варіантом міжкімнатних дверей за співвідношенням ціна-якість є двері, виготовлені з екошпону – матеріалу, який є справжнім досягненням новітніх технологій в інтер’єрі.

Спершу з’ясуємо, що ж таке екошпон. Це виготовлене за допомогою новітніх технологій сучасне покриття. А саме, це пропіленова плівка, яка дуже близько відтворює деревну текстуру. Екошпон дуже схожий на натуральний шпон і за кольором, і за текстурою. З іншого боку, це покриття дуже близько повторює ПВХ. Єдина різниця – покриття не містить хлориду, що робить його більш екологічно чистим.

Також перевагами таких дверей є тривалий термін служби, вони не деформуються, несприйнятливі до впливу вологи, температурних коливань, механічних пошкоджень. Крім цього, екошпон не вбирає сонячну радіацію, не вимагає спеціального догляду і стійкий до найагресивніших миючих речовин.

Для виготовлення цього передового матеріалу найтонші волокна натуральної деревини забарвлюються окремо, потім склеюються. Така технологія виключає виникнення розбіжностей тону в різних партіях, дозволяє відтворювати різноманітні породи деревини і виготовляти вироби будь-якого відтінку.
виробнику у вигляді рулону.

Приготуйтеся до того, що гості навіть не побачать відмінності між новинкою і натуральним шпоном, настільки точно він відтворює зовнішній вигляд натурального шпону, його малюнок і колір та разом з тим значно дешевший.

Окрім типу матеріалу, обираючи двері, врахуйте такі моменти.

1. Необхідно визначитися з розміром. Стандартні одностулкові двері підійдуть, якщо ширина отвору 80-90см. Двостулкові двері створені для отворів 110 см завширшки.

2. Підрахуйте суму, яку ви з легкістю можете витратити на покупку міжкімнатних дверей. Найчастіше власники квартир купують відразу всі двері, а не одні. Так ви не ризикуєте потрапити в ситуацію, коли потрібна модель знята з виробництва або необхідного відтінку просто немає на складі. Купуючи міжкімнатні двері, враховуйте, що двері – це не тільки дверне полотно. Не забувайте про коробку, поріг, налічники.

3. При покупці дверей перевіряйте паспорти виробів, сертифікати якості і звертайте увагу на все, що вас цікавить.

Олесь СКИБА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua