"Експорт сої постійно збільшується"

7 листопада 2012

АГРОПОЛІТИКА. Цього року українські сільгоспвиробники зберуть приблизно 2,3 млн тонн сої. При цьому заплановано експортувати майже 1,7 млн тонн цієї культури на суму 1,1 млрд доларів США. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, наголосивши, що в такому разі Україна залишиться в першому десятку провідних країн-експортерів сої.

Останніми роками спостерігається стійка тенденція до збільшення посівних площ та нарощення валових зборів сої. На початок листопада аграрії намолотили 2,1 млн тонн цієї культури з площі 1,3 млн гектарів, що становить 91% прогнозу.

Також міністр поінформував, що з початку маркетингового року українські сільгоспвиробники експортували понад 300 тис. тонн сої, що в 2,5 раза більше, ніж за аналогічний торішній період. Зокрема в жовтні експортовано 120 тисяч тонн сої. Микола Присяжнюк додав, що в Україні постійно зростає кількість сільгоспвиробників, які займаються вирощуванням сої. Так, нині за сучасними технологіями культуру вирощують майже 7 тисяч господарств, а потребу в насінні забезпечують 162 спеціалізованих господарства та 17 оригінаторів сортів. Наразі переробкою сої займаються до 200 підприємств, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.  

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua