"Електролізована вода замінить пестициди"

21 жовтня 2015

Фермери, які займаються рослинництвом, можуть незабаром отримати просту і дешеву альтернативу використанню пестицидів, – електролізовану воду. Її вже давно використовують як засіб для дезинфекції у галузі охорони здоровя, а тепер дослідники з Тасманії намагаються довести, що вона може стати у пригоді фермерам.

Електролізована вода виготовляється шляхом пропускання електричного струму через солону воду. Таким чином утворюється гідрохлорид натрію – це найбільш поширений інгредієнт у засобах для відбілювання. Електролізовану воду вже давно використовують у лікарнях для нейтралізації мікробів, а тепер дослідники говорять про те, що вона може мати безліч інших застосувань.

«На думку одразу ж спадають такі сфери застосування, як дезинфекція медобладнання чи приміщень. Нею можна мити свіжі продукти – з метою біологічної безпеки і подовження терміну придатності», – каже експерт Карін Кадорет.

Агрономи перевіряють технологію на можливість захисту цибулі від грибка. Дослідження електролізованої води тривають вже два роки, результати виявились вражаючими: замість 90% пошкодженого поля, як це було раніше, маємо 90% чистого поля. Здається, фермери задоволені новою технологією.

«Все, що ми можемо зробити, аби зменшити вплив пестицидів на флору і фауну, – чудова і велика річ», – зазначає фермер Наташа Річардсон.

Дослідники сподіваються, що використання елетролізованої води може зменшити залежність сільського господарства від хімічних речовин, або й цілком викорінити необхідність їхнього застосування.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua