"Електронна пошта «кусає» за серце"

28 травня 2012

ДОСЛІДЖЕННЯ. Регулярна перевірка електронної пошти протягом дня може являти собою загрозу для серця, оскільки, таким чином, людина забезпечує собі стабільно високий рівень стресового стану і напруженості - до такого несподіваного висновку прийшли американські вчені, повідомляють іноземні ЗМІ.

Група дослідників з університету штату Каліфорнія проводила аналіз стану здоров'я кількох десятків рядових службовців. Вони виконували всі свої звичні щоденні обов'язки, в той час як на їхніх тілах були розміщені спеціальні датчики, що зчитують частоту серцевого ритму.

В рамках даної роботи також була сформована спеціальна група співробітників з різних компаній і відділів, які перебували в різних кінцях штату Каліфорнія, яким на 5 днів їх безпосередні начальники дали дозвіл не перевіряти свою пошту. Всі ділові контакти вони здійснювали за допомогою телефонів і факсів. В результаті в цій групі показники частоти серцевих скорочень були значно кращими, ніж у загальній групі. За різними оцінками ризик розвитку різних захворювань серцево-судинної системи, у людей, не прив'язаних до електронних поштових скриньок міг бути на 60% - 80% нижче, ніж у службовців, яким за службовим обов'язком необхідно користуватися таким засобом зв'язку.

Згідно з оцінками експертів в області інтернет-комунікацій сьогодні у всьому світі щодня люди обмінюються понад 200 млрд. листів, що перетворює електронну пошту на найважливіший канал ділового спілкування. Разом з тим, медики вже давно говорять про те, що подібний засіб зв'язку може являти собою загрозу для фізичного і морального здоров'я людини.

УНН

 

  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua