"Електростанція стежить за траєкторією Сонця"

20 сiчня 2012

ТЕХНОЛОГІЇ. На Херсонщині незабаром буде реалізовано проект сонячної електростанції нового для України типу. Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Миколи Костяка з президентом французької компанії «Beten international» Жаном Рошем, повідомляє прес-служба ОДА. 

Технологія трекінгових систем нині найбільш ефективна в галузі сонячної енергетики, бо дає змогу встановлювати сонячні панелі на рухому основу. Сонячний модуль «стежить» за траєкторією Сонця залежно від часу доби та пори року, що максимізує виробництво сонячної електроенергії. Сонячні трекери є дорогою технологією, проте їх використання дає змогу отримати великий прибуток з проекту за рахунок максимального збільшення збору електроенергії. Попередня оцінка вартості проекту — 15 млн євро.

Микола Костяк запевнив французьких партнерів у сприянні обласної влади у вирішенні всіх адміністративних питань. «Херсонщина стане прикладом взаємодії управлінців та інвесторів. Ми покажемо, чого можна досягти, якщо апарат влади працює ефективно і не створює додаткових бюрократичних перепон, про які ходять легенди по всьому світу», — сказав посадовець.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua