"Енергобаланс дасть заробити?"

Олена ОСОБОВА
15 сiчня 2016

Комп’ютерна програма моніторингу щоденного споживання електроенергії «Енергобаланс» — аналіз споживання енергоресурсів у реальному часі та інформація для економії енергоносіїв.

«Програма дає змогу автоматизувати подання та аналіз споживання енергоносіїв у всіх установах і на всіх об’єктах, які піддаються моніторингу. Це сприятиме чималому заощадженню коштів, які витрачають на оплату енергоносіїв у нашому місті», — розповідає директор департаменту економіки Сєверодонецької міської ради Наталія Колєснік.

За її словами, така програма успішно діє вже у 15 містах України, і Сєверодонецьк увійшов до їх числа. Цей досвід розглянули і схвалили на засіданні регіональної дорадчої ради з питань енергоефективності Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Керівництво області зазначило, що затверджено Програму енергозбереження для населення краю на 2015—2018 роки, яка передбачає часткове відшкодування 15% населенню та ОСББ за кредитами на енергоощадні заходи, матеріали та обладнання. Тобто знання енергобалансу власної домівки допоможе знайти кошти для оновлення її зовнішнього вигляду. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua